Журналисти и кметът на Варна Кирил Йордано кръстиха новите картинг-машити днес на пистата във Варна. Новата придобивка са картинг машинти Sodi GT5. Прекрасни технически творения. Сред “кръстниците” бе и топ-пилотът на България и пилот №1 у нас за 2010 г. Тодор Славов. Специален гост на празника бе Валентин Михов

Картовете Sodi GT5 се отличават с атрактивен дизайн, идеална ергономичност и равномерно разпределение на тежестта. Тези характеристики са тествани на писти в цял свят, а HEAD системата е ключова придобивка на Sodi GT5. Тази енергийна система предлага ниво на сигурност, непознато до сега при ренталските картове, изцяло покрит резервоар и патентовани напълно регулиращи се според размера и дължината на крака педали. Картингите са 6, с обем на двигателя 270 куб. см.; 9 конски сили.

В края на тържеството Тдор Славов направи истинско шоу със своя автомобил, което задоволи претенциите на всички присъстващи. Някой се  осмелиха да бъдат ко-пилоти на Славов и изживяха на живо тръпката на навигатора.