Dacia подготвя производството на седемместен миниван, наречен Popster, Автомобилът е развит на базата на Logan MCV, но външността му е съвсем друга – повече прилича на по-породистите си роднини от марката Renault.

Дължината на Dacia Popster е 4,5 метра, отсъства плъзгаща се врата, седемместният салон е опция. Пътническите седалки ще могат да се свалят, но няма да се сгъват в пода, сред стандартните опции са системите за безопасност ABS и ESP.

Ето, вижте:

http://www.youtube.com/watch?v=iQqkwH2kWNE

Новият миниван, по предварителна информация, ще стартира с два мотора – 105 к.с. бензинов и 85 к.с. дизел. При първия разходът на гориво ще е в рамките на 5,5 литра на 100 км, при втория около 5,2 литра на 100 км. Известна и предварителната цена за Европа – за бензина 13 000 евро, за дизела 14 500 евро. Това е доста повече от базовата цена на модела MCV, който в страните на ЕС е достъпен за 8000 евро.

Върви и информация за още един вариант на вана, този път с плъзгаща странична врата и с няколко сантиметра по-дълъг, но не са ясни сроковете му за пускане в производство.