На снимката: Eлис Гури, Иво Ангелов и Христо Маринов (от ляво на дясно)

Българското знаме се развя на летище София при пристигането на медалистите ни от европейското по класическа борба. Иво Ангелов, Христо Маринов и Елис Гури получиха и огромни букети цвета от родната федерация.

„Изгубен финал – от една страна сърцето ми се радва, а от друга тъжи – каза сребърният медалист Иво Ангелов (60 кг). – Имах слаба защита в партер и това се оказа решаващо. Надявам се за световното всички тези слабости вече да са зад гърба ми.“

Световният шампион Христо Маринов, който остана с бронз в кат. до 84 кг, също призна за грешки. „Не бях на сто процента концентриран, но иначе съм доволен от медала“, допълни той.

В приповдигнато настроение обаче се появи „бронзовият“ Елис Гури (96).

„Много съм щастлив – заяви натуралицираният у нас албанец. – Това е първият ми медал за България. Вече научих и българския химн, но ще го пея, като стана първи. Иначе в България се чувствам много добре, борбата е на много високо ниво и ще става все по-добре.“

В отборното класиране класиците завършиха на 5-то място.
Националите ни в свободния стил също са пети – със среброто на Леонид Базан и бронза на Анатолий Гуйдя, а жените са 9-ти със среброто на Тайбе Юсеин и бронза на Станка Златева.
Така на шампионата в Дортмунд националите ни в трите стила спечелиха общо 7 медала.