Mercedes-Benz обяви подробности за две нови попълнения в модификационното портфолио на многофункционалното Vito, които със сигурност ще направят модела още по-привлекателен за потребителите.

Новите Mercedes-Benz Vito Shuttle и Vito Crew идва с ново предназначение, освежен дизайн и избор между два четирицилиндрови CDI задвижващи агрегата- 95 и 136 консик сили, а Vito Shuttle ще бъде наличен в модификация с мотор 163 консик сили.

Mercedes-Benz Vito Shuttle идва с насоченост към транспортирането на гости на хотели, летищни служби или такси компании, които търсят балансирана комбинация между стил и многопрофилност. Всички седалки в автомобила са отделни, с регулируеми облегалки, които при цялостното си сгъване напред оформят компактни масички. Всички седалки са оборудвани с предпазни колани и Isofix система за прикрепяне на детски седалки, както и със специални подглавници. Превозването на багаж е максимално опростено и сигурно, чрез просторно отделение зад втория ред седалки.

Комфортът при Mercedes-Benz Vito Shuttle е подобрен и в резултат на оптимизираното окачване, луксозните материали и цветове в интериора, автоматичната климатична инсталация TEMPMATIC и други.

Mercedes-Benz Vito Shuttle се предлага в три версии в зависимост от дължината на купето- „compact“, „long“ и „extra-long“, а цената му започва от 30 180 евро.

Панелният ван Vito Crew обещава най-наложителното, когота става въпрос за превозването на товари и хора. Подът под трите реда седалки и товарното отделение е облицован с дърво, а на тавана са обособени специални точки за прикрепяне на багаж. В оборудването на автомобила са включени електронна стабилизираща програма, спирачна антиблокираща система, система за стабилизиране на движението по време на теглене на ремарке и други.

Mercedes-Benz Vito Crew се предлага във версии „compact“ и „long“, а базовата цена е 21 290 евро.