Академик Пловдив бе избран за домакин на тазгодишната надпревара за Купа БФБаскетбол, в която право на участие имат тимовете от Държавното първенство за мъже – А група. Кандидатурата на пловдивчани бе приета за най-добра на днешното заседание УС на федерацията, и спечели след гласуване, като другите желаещи бяха Дунав 2007 и Берое. Финалният турнир ще се проведе на 16 и 17 април. Това реши
Събранието започна с минута мълчание в памет на внезапно починалия на 30 април президент на централата Михаил Михов и бившата националка и член на екипа на БФБаскетбол Красимира Гюрова. „Във връзка с ужасната ситуация, в която изпадна БФ Баскетбол след внезапната кончина на нашия Президент, Управителният съвет се обедини около следното. Необходимо  е без излишно бързане да се намери подходящия човек, който да има капацитета да запази или увеличи нивото на приходи на БФБаскетбол и който да може да обедини баскетболната общественост. Никой в нашия спорт не желае да има разкол и ненужно противопоставяне”, каза изпълнителният директор на федерацията Георги Глушков. Управителният съвет назначи и двама национални селекционери. Старши треньор на представителния тим на България за мъже до 20-годишна възраст вече е Петър Клечков.  Жените в същата възрастова група ще бъдат водени от Ивайло Христов.
По т. Разни УС реши да даде домакинството на финалите на Младежката лига на Евроинс Черно море Варна. В борбата за медалите ще участват четири отбора – Евроинс Черно море (20), Черноморец (20), Овергаз (20) и Лукойл Академик (20). Финалите на Младежката лига 2011 ще се проведат на 22 – 24.04.2011 г.
Освен това бе решено Финалите за момчета и момичета до 12 г. да се провеждат в 4 дни.
Бяха приети и някои промени в календара на VIVACOM НБЛ, както и годишният финансов отчет на федерацията за 2010 г.
УС постанови организационните разноски (зала, лекар, секретарски апарат, статистика и т.н.) за зонални първенства да се поемат от домакините, а съдийските разноски се поделят между всички участници.