Отборът на ЦДГ №8 „Бодра смяна“ (Добрич) ще участва с марков екип в първия по рода си футболен турнир в Добрич за малчуганите от детските градини.
Спортното облекло е изработено от бургаската фирма „Томи“, която облича редица професионални отбори в България. Сред клиентите на компанията са футболните клубове Локомотив Пд, Калиакра, Доростол, Черно море, Монтана, Сливен и много други.
Лично президентът на фирмата Тома Томов избра децата да участват в турнира с модела, с който ПФК Добруджа 1919 се представя в първенството на Източната „Б“ група. Бургазлии от 3 години обличат добричкия тим с уникални модели.
Основният екип на „Бодра смяна“ е с традиционните цветове на Добруджа – жълто и зелено, с надписи ЦДГ №8 „Бодра смяна“ на гърдите на състезателите и www.bodra-smyana.com на гърба. Емблемата на детската градина е на ръкава на фланелката.
Официалното представяне на екипа ще бъде на турнира, който ще се проведе на футболното игрище на Изида на 16 и 17 април.
В момента децата изучават тънкостите на футбола при местния треньор Борис Минков.
Екипът е дарен от фирма „Томи“ със съдействието на собственика на спортния сайт „Център спорт“ и репортер в НДТ Руслан Йорданов.