Ford разпространи подробности за новата високоефективна модификация ECOnetic на новото поколение Focus. От фирмата на синия овал коментират, че автомобилът, който ще бъде лансиран на пазара в началото на следващата година, ще гарантира разход на гориво от под 3.5 литра на 100 километра, което е най-доброто постижение, регистрирано някога от компактен модел, намиращ се в момента на пазара.

За задвижването на Focus ECOnetic ще се грижи 1.6-литров Ford Duratorq TDCi дизелов двигател със 105 конски сили, а за постигането на този наистина впечатляващ горивен резултат ще спомагат и специалният аеродинамичен пакет (в това число и адаптивна лицева решетка), с който ще разполага колата, специалните гуми и джанти, както и оптимизираната шестстепенна предавателна кутия.

В екипировката на новият Ford Focus ECOnetic, който ще се предлага във версия с пет врати и комби, ще бъдат включени също така и Auto-Start-Stop система, Smart Regenerative Charging, Ford Eco Mode и система за предупреждаване за оптималния момент за превключване на скоростите.