Mercedes разпространи първата официална информация и снимки на футуристичната си разработка Concept A-Class, която ще отбележи световната си премиера на международното изложение Auto Shanghai 2011 (21 – 28 април).

От Mercedes определят Concept A-Class, като автомобил който би могъл да е от друга планета- експресивен дизайн, динамика и технологични нововъведения. Концептуалната разработка е оборудвана с четирицилиндров турбоагрегат, роботизирана предавателна кутия и радарна система за предупреждение от евентуален удар, в комбинация с адаптивна система за подпомагане на спирането.

Футуристичният екстериор на Mercedes Concept A-Class намира своето адекватно продължение и във вътрешността на концепцията. Елегантното предно табло се отличава с напълно интегриран смартфон.

С помощта на новата си концептуална разработка, Mercedes поставят началото на нова ера в своята компактна гама. Concept A-Class, който е с предно задвижване, разполага с двулитров BlueEFFICIENCY задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 155 кВт или 210 конски сили.