Вчера в 19.30 в хотел“България“в гр.Добрич  в присъствието на 36 двойки от цялата страна и гости от Румъния, Англия и Холандия бе открит 26-я Международен бридж фестивал „Добрич 2011“.
Проведе се и първият едносесиен двойков турнир/по схема „Бътлър“/. Победители станаха Антони Иванов и Антон Андонов от Варна, следвани от друга варненска двойка-Стефан Георгиев и Светла Ненова. Трети са Мариус Джорджеску/изпълнителен директор на Румънската бридж федерация/ и Богдан Брущуреану/Румъния/. Четвърта  стана една от най солните дамски двойки на страната ни-Валя Петрова и Драганка Георгиева/Добрич/ , а петото място зае вице президента на Българската бридж федерация Юли Попов заедно с Огнян Йочев/София/.
Днес състезанията продължават с турнир за смесени двойки от 14 часа и втория едносесиен двойков турнир/схема“интегрален топ/ от 19 часа.
Утре от 10 часа започва откритият отборен турнир, който ще продължи и в неделя, а в 20.30 е церемонията по награждаване на призьорите от двойковите турнири на която ще присъства и Президентът на Европейската бридж лига Ив Обри/Фра/.