Специалната серия Chevrolet Corvette Centennial Edition 2012 ознаменува състезателното наследство на марката

Z06 Centennial Edition ще бъде продаден на аукциона Барет-Джексън в Палм Бийч

Детройт – Chevrolet, основан преди 100 години от един от пионерите в състезанията, отбелязва своята спортна кариера със специалната серия Chevrolet Centennial Edition Corvette 2012, която се предлага в специфична черна цветова схема, уникални дизайнерски елементи и «запазената» за модела Corvette уникална технология.

Специалният пакет 2012 Centennial Edition ще се предлага за всички версии на Corvette – включително Grand Sport, Z06 и ZR1 – от началото на това лято.

Серията е вдъхновена от спортните корени на Chevrolet, олицетворявани от уникалното присъствие на състезателните версии на Corvette на международните надпревари и значимостта на последния като спортен модел.

„Състезанията и спортната същност са основата на Chevrolet, а в днешни дни тези качества се олицетворяват и развиват от Corvette,“ отбелязва Рик Шейд, вицепрезидент на Chevrolet и отговорен за маркетинга. „Centennial Edition не само ознаменува нашата 100 годишна история, той развива Corvette насочвайки го към нови поколения от любители на спортните автомобили.“
Chevrolet ще предложи на търг Corvette Z06 Centennial Edition на аукциона за колекционерски автомобили Барет-Джексън, в Уест Палм Бийч, Флорида в Щатите на 9 април. Получените средства ще бъдат дарени на Фондацията за детски ракови заболявания Остин Хечър. Предлаганият автомобил ще е стотният Corvette модел 2012 който ще слезе от поточната линия и ще има идентификационен номер завършващ на „00100.“

Chevrolet Centennial Edition Corvette е реверанс към състезателното наследство на марката, с една модерна, дори агресивно изглеждаща интерпретация. Пакетът Centennial Edition се предлага ексклузивно в черния цвят Carbon Flash Metallic, със сатенено черни графики и уникалните черни Centennial Satin Black колела с червени спирачни апарати. Те са изработени от алуминиеви сплави с помощта на висотехнологичен процес и включват тънък червен кант в края си при Z06. Колелата са специфични за съответните модели Corvette и включват 18/19 цолови версии за Купе, Кабриолет и Grand Sport и 19/20 цолови за Z06 и ZR1.

Системата за адаптивен контрол на амортисьорите на окачването Magnetic Selective Ride Control, която е най-бързо реагиращата в света и е използвана на първи път в Corvette, е част от оборудването на всички модели Chevrolet Centennial Edition Corvette.

Centennial Edition има и специални знаци, които свидетелстват за състезателната история на Chevrolet. Графично лого включващо образа на Луи Шевроле е поставено върху задните колонки, централните капаци на главините на колелата и в центъра на кормилното управление. На опорите за глава е избродирано също специално, посветено на стогодишнината, лого.

Още един малък детайл има особено значение: Изпълнените с историческа значимост кръстосани флагове в логото на Corvette съдържат малка адаптация със знака „100“ поставена вместо стилизираната лилия. Този елемент ще се използва само в Centennial Edition.

Външната цветова схема е подсилена в интериора на автомобила, с покрито с кожа в абаносов цвят арматурно табло и врати, съчетани с червени шевове на венеца на волана, седалките, конзолата и лоста за превключване на предавките. Тапицерията на седалките включва микрофибърни велурени акценти; подобни детайли могат да бъдат открити и върху волана, лоста за превключване на предавките и опорите за ръцете и произхождат от лимитираната серия Z06 Carbon Limited Edition модел 2011 година.

Chevrolet Centennial Edition ще се предлага за всички модели Corvette с код за заявка ZLC. Цената ще бъде обявена през лятото преди старта на продажбите.

„Луи Шевроле е бил неустрашим състезател и пионер, който е конструирал нашият първи автомобил,“ отбелязва Шейд. „Corvette е един естествен елемент от това наследство, а новият пакет е реверанс за шофьорите със спортен дух.“

Детайли за аукциона Барет-Джексън

Chevrolet реши да направи дебюта на Centennial Edition Corvette на аукциона Барет-Джексън за да дари средствата за Фондацията за детски рак Остин Хечър. Фондацията която подкрепя децата и семействата борещи се с рака е и ключов партньор на Американските Льо Ман серии в които участва и Corvette Racing.

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette Z06 (Идентификационен номер 100) който ще предложен на търга е базиран на серийния модел 3LZ с пакет Z07 performance, с преден капак от карбонови композити от новия Z06 и карбонов пакет CFZ, който включва:
Висококачествена аудио уредба Bose, с едногодишен абонамент за XM радио, навигация и USB
Bluetooth hands-free връзка с телефон
Седалки с електрическа настройка и подгряване
Пакет памет, Head Up дисплей и телескопична кормилна колонка с електрическа настройка
Специален кожен интериорен пакет с покрити с кожа горни части на арматурното табло, горната част на облицовките на вратите, капака на конзолата за съхранение на предмети и червени контрастиращи шевове.
Пакет Z07 performance, включващ спирачки Brembo с керамични спирачни дискове, адаптивно окачване Magnetic Ride Control и 19/20 цолови колела с гуми Michelin
CFZ пакет включващ прагове, долна част на предния спойлер и покрив от карбонови композити
Опция за карбонов преден капак за Z06, представен при Z06 Carbon Edition модел 2011.

Спечелилият търга ще получи и електронното управление на двигателя Corvette Engine Build Experience program, която позволява на купувачите на Z06 и ZR1 да създават свои контролни параметри на двигателя. Те ще имат и възможност да получат своя автомобил в Националния музей на Corvette, в Боулинг Грийн, Кентъки, САЩ.

Виж:http://youtu.be/9duG-BE4vCM

Източник: www.chevrolet.bg