Ден след Първия кръг на Световния шампионат по мотоциклетизъм, провел се вчера – 10 април в гр. Севлиево

Вчера се проведе Първият етап от шампионата. Участие бяха заявили 172 участници от цял свят. След съботните квалификации за стартовата решетка се пребориха 40 състезатели, сред които и нашето момче – Георги Гочев. Той успя да се пребори сред множество професионалисти, участващи не за първи път на световен форум, за де се нареди редом с първите 40 от света.

В първия манш Гого се класира 35-и, въпреки технически проблем и падане.

Във втория манш успя да достигне до 31-во място като в крайното класиране остана 32-ри, тъй като се осредняват  двата резултата.

Георги се представи изключително достойно и кара мъжки, въпреки че предния ден/събота/ при надпреварата за място претърпя лошо падане, където нарани двете китки и гръдния кош.

След края на първенството повечето от чуждите състезатели лично дойдоха да поздравят младия си съперник за доброто първо представяне. Но от българска страна – мълчание. Защо ли?

От името на клуба изказваме огорчението си от факта, че  беше неглижирано участието на Георги от страна на Федерацията и не получи нужната подкрепа и кураж от тях. Но това може само да ни амбицира повече да продължим да се борим и да се утвърждаваме   като български мотоциклетен клуб.

Забележка: Участието на Герги Гочев на това Световно първенство беше изцяло за сметка на неговия клуб Крейзи фокс моторс – финансова, материална и техническа.