На снимката: Ники Янчев с доц. Овид Фархи

Председателят на клуб по хокей „Свети Климент“ – Варна Николай Янчев дари стик и топка за хокей на ректора на ТУ Варна вчера.

„ Това е специален подарък за ректора доц. Овид Фархи. През спортно-състезателната 2009-10 г. той на два пъти оказа съдействие осигурявайки транспорт на отборите ни за участие в държавни първенства. Не зная дали е случайно, но през миналата година клубът регистрира най-добрите класирания в историята си. Децата до 14 г. станаха 2-ри от 23 отбора на открито и 5-ти в зала, 16-годишните се сласираха 4-ти в зала и 5-ти на открито, а „Св. Климент“ участва в 6 държавни първенства от общо 14 в календара на БФХТ” сподели Янчев.

„ Без намесата на ректора на ТУ Варна доц. Фархи това нямаше да се случи”, допълни той.

От клуба се отблагодариха като освен подаръка направиха и демонстрации по хокей сред студентите в университета и им дадоха възможност да се докоснат до този интересен спорт. Ректорът получи и DVD със снимки и видеоклипове на демонстроциите.

В резултат на това през тази година варненските хокейсти участваха с мъжки тим на първенството в зала, където се класираха 4-ти, а в отбора бяха 9 (от 12) студента от ТУ Варна. Очаква се създаването и на женски студентски тим след проявения от студентите интерес.

„Разработил съм всички нормативни документи за въвеждането на хокея като редовен час по спорт в ТУ Варна. В момента се прави и анкета сред студентите за мнението им по този въпрос”,  каза Янчев, който е и преподавател във катедра „ФВС“ на ВУЗ-а.

През този уйкенд в КК „Албена“ предстой провеждането на 1-ви кръг от държавното първенство по хокей на открито за деца до 12 и до 14 г зона „Добруджа“, където КХ „Св. Климент“ ще вземе участие.