Тунинг фирмата NOVITEC TRIDENTE демонстрира програмата си за доработка на новото Maserati GranCabrio. С 590 конски сили и максимална скорост от над 300 км/ч, луксозният кабрилоет обещава да предложи наистина впечатляващо изживяване на платежоспособните си собственици.

В пакета на NOVITEC TRIDENTE за Maserati GranCabrio са включени козметични аеродинамични подобрения, които се изразяват в комплект карбонови елементи, нови джанти с размери 21 и 22 цола, интериорни промени и други.

Освен с нов компресор, 4.7 литровият, V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат на Maserati GranCabrio е оптимизиран и с нов електронен управляващ блок, нови всмускателен колектор и инжектори, и други. Подобренията по двигателя са оценени на 19 900 евро, като в тази сума е включена и нова спортна изпускателна система, а крайният резултат е увеличение в максималната мощност от 150 конски сили до 590 “кончета” и на въртящия момент от 490 на 572 Нм.

Максималната скорост на движение на доработеното от NOVITEC TRIDENTE Maserati GranCabrio е 301 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч е осъществимо за 4.5 секунди.

Друга сериозна новост при кабриото е вторичната хидравлична система на окачването, която позволява повдигането на предната и/или задната му част с 4 сантиметра. Заемането на “бойна” стойка става след натискането на отделен бутон или автоматично, при достигането на скорост от 80 км/ч.