От Lancia съобщиха, че вече приемат заявки за закупуването на новото поколение на шикозното си предложение Ypsilon. Първите продажби на версията 2011-та година на модела ще бъдат осъществени на основните за марката европейски пазари през юни тази година.

Четвъртата еволюция на успешния модел (над 1.5 милиона продадени екземпляра), която ще се продава с марката Chrysler във Великобритания, предлага впечатляващо ниво на стил, функционалност и технологичност, и то във вариант с пет врати.

Бъдещите собственици на новата Lancia Ypsilon ще имат възможност да избират между 600 различни “позиции”, които ще могат да бъдат персонализирани в трите нива на оборудване. Автомобилът е наличен с избор между два бензинови и един турбодизелов задвижващ агрегат, всеки един от които е комбиниран с автоматична система за икономия на горивото Stop & Start.

В стандартното оборудване на Lancia Ypsilon 2011 са включени също така и електронна стабилизираща програма, система за подпомагане на потеглянето по наклон, електронна система за разпределение на спирачното усилие, минимум 4 предпазни въздушни възглавници и други.