Lexus разпространи първата официална информация- снимки и ВИДЕО, на изцяло новата си хибридна концептуална разработка LF-Gh, която ще бъде представена за първи път по време на международното изложение в Ню Йорк.

“При разработката на този концептуален модел, дизейнерите на Lexus са проучили характеристики които често са разглеждани като противоречиви и трудни за комбиниране”, коментира Кенго Матсумото, директор на Lexus Design Division. “Клиентите чакат дълго време за решителен концептуален автомобил, като този”, споделя Марк Темплин, вицепрезидент и управител на Lexus Division.

Хибридният Lexus LF-Gh, който е оборудван с Lexus Hybrid Drive задвижваща система, развива сериозно идеята на grand touring седаните. Тук основният акцент попада върху динамичното, спортното и комфортно транспортиране на пътници на дълги разстояния с висока скорост. И всичко това, обвито в една изключително предизвикателна, но и привлекателна “опаковка”.

Основните габарити на концептуалната разработка Lexus LF-Gh са дължина 4.89 метра, ширина 1.87 метра и височина 1.45 метра. Междуосието на автомобила е 2.85 метра.