Футболната суперзвезда на България – Жоро Бекъма, ще изпрати фланелка с автограф за втория благотворителен търг, организиран от собственика на спортния сайт „Център спорт” и репортер в НДТ Руслан Йорданов. Тениската на легендарния играч на ПФК Уевски ще бъде наредена до водещите български клубове Левски, Литекс и ЦСКА в предстоящия онлайн аукцион. В него, както вече Ви съобщихме, ще се наддава и за фланелката на вратаря на водача в холандското първенство Твенте – Николай Михайлов. Националите също подкрепиха каузата. Половината от събраните средства ще бъдат дарени на родителите на 4-годишната Алекс от Добрич за лечението й в Израел. С останалата сума ще бъдат подпомогнати и талантливи деца от ЦДГ „Бодра смяна“.
Така докато цяла България чака отговора на най-големия майстор на автогола в България – Жоро Бекъма, дали да приеме предложението да води атаката на Локо (Мездра), то той и неговият Дрийм тийм „Global Films“ веднага откликнаха на предложението на организатора на благородната кауза и трансферираха тениската му в търг. В резултат на това в навечерието на Великден феновете на спорта и ценителите на спортните реликви ще имат уникална възможност да притежават фланелката на култовия герой на Димитър Рачков от „Пълна лудница“, както и да помогнат.
Бекъма днес е най-популярният футболист в страната. В първото си вестникарско интервю той твърди, че е дебютирал в мъжкия отбор на „Шуосер”-Перник”. „Вкараха ме в 88-та минута на мача с „Гигант-Беуене” и веднага отбеуезах изключително красив автогол. Начи, гоуем съм! Всички викаха „евауа”. Много трудно изпълнение е задната ножица, обаче аз го владеем. Даже един път вкарах със задна прашка” – твърди Жоро Бекъма.
Днес голямата мания по образа е заразила почти всички българи, които вече използват култовите лафове на героя: „До-о-о-бре!” и „Драсти-и-и!”.
В търга ще участват и топки с автографи на футболистите на Литекс и Левски.