Американският “мускул” Camaro получи няколко козметични промени за моделното си поколение 2012-та година, както и специална серия, за честването на 45-та годишнина от появата му. От Chevrolet правят и много сериозно обещание- в началото на следващата година трябва да очакваме новото суперспортно Camaro ZL1, за което от марката коментират, че ще бъде най- високо технологичният представител в своя сегмент.

Новостите във версията 2012-та година на Chevrolet Camaro са свързани с лансирането на оптимизирана версия на стандартния 3.6 литров V-образен, шестцилиндров задвижващ агрегат, както и с подобряването на окачването при суперспортната версия SS, козметични промени в интериора, като освежен инструментален панел, нов волан и други.

Производството на обновеният 3.6 литров V6 мотор ще започне през лятото. Агрегатът ще генерира максимална мощност от 323 конски сили.

Специалната серия за 45-та годишнина на модела се отличава с уникални надлъжни ленти, Carbon Flash Metallic екстериорно цветово решение, специални емблеми, нови двадесетцолови джанти, заден спойлер, контрастиращи шевове на кожената тапицерия на волана и седалките и други.