Специалистът в областта на доработката на автомобили Volkswagen- JE DESIGN, разпространи подробности за най-новия си проект. В случая, той е посветен на специалната хибридна версия на новия Touareg, която вече предлага максимална мощност от 440 консик сили.

Хибридната версия на Volkswagen Touareg идва в комбинация със специален екстериорен аеродинамичен пакет, в който са включени нови радиаторна решетка, преден и заден спойлер, нови вежди на калниците, и други, като цената на пакета е 5355 евро. От JE DESIGN са проектирали и нова изпускателна система (595 евро).

В резултат на нанесените софтуерни промени по електронния управляващ блок на двигателя, агрегатът гарантира максимална мощност от 324 кВт или 440 консик сили и максимален въртящ момент от 630 Нм (580 Нм при стандартната версия на всъдехода). Промените са довели до значително подобряване на скоростните и динамичните характеристики на хибридния Touareg. Колата е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди (6.5 секунди стандартно), а максималната скорост на движение е увеличена от 240 на 255 км/ч.

JE DESIGN предлага програмата за оптимизация на двигателя на Volkswagen Touareg Hybrid срещу 3999 евро.