Комбинация от италиански дизайн и модерни високи технологии

Източник: www.dimbo.bg

Италианската марка Laika, производител на кемпери, стъпва на българския пазар с 16 полуинтегрирани модела в три различни класа – от 5.99 м до 7.49 м. Изключителни автомобили, автентичен италиански дизайн и модерна висока технология: това са само част от характеристиките на кемперите Laika. Създадени в местността Val di Pesa, в сърцето на Тоскана, кемеприте Laika ви дават възможност да избирате от страхотното разнообразие на модели, интериорни решения и оборудване.

Иновативни и в същото време практични – Laika предоставя възможност на своите клиенти да получат кемпер, адаптиран към техните индивидуални изисквания чрез избора на желания интериор и оборудване. Например, в жилищната част на всички полуинтегрирани модели на серията Х е възможно да се поръча традиционната предна трапезария и алтернативната L-образна дневна. Ако търсите още по-голямо пространство ще го откриете в Super Living версията на кемперите, които предлагат места достатъчни дори за 7-8 човека.

Laika обръща специално внимание на електрическите падащи легла над дневната, които се предлагат по избор на клиента за всичките 16 модела на трите линии. Леглата се предлагат в лекотоварна или тежкотоварна версия, като са оборудвани с комфортни матраци.
Леглата на Laika не само са комфортни и качествени – те са и особено подходящи за високи хора. Двете единични легла могат да бъдат с дължина до 2.20 м, падащите легла на Rexosline линията могат да бъдат уголемени до спална повърхност 2.00 х 1.90 м.

Разнообразието на Laika кемперите се изразява и в различните пространства за съхранение на багаж. В големите гаражи има достатъчно пространство за велосипеди или дори скутер, a при линията Kreos 5000 (полуинтегриран или алковен) гаражът може да бъде трансформиран в своеобразен килер със закачалки и радиатори, за съхранение и сушене на ски екипировка.
Двойният под, който при някои от Laika моделите достига до 30 см вътрешна височина, създава практично подово пространство, което е осветено, отоплено и добре изолирано, което значително увеличава съществуващата площ за багаж. Освен това, подовото пространство е достъпно, както отвън, така и отвътре (в много от случаите от двете страни) и със сигурност може лесно да бъде натоварено и освободено.

Истинската италианска класа от високо ниво ще откриете в ексклузивния Laika дизайн на детайлите при Laikalux – дневни светлини, които могат да бъдат инсталирани на всички нови шасита на Fiat като допълнение, изключителните дръжки за врата или Laika аспираторът – с модерен дизайн и интегрирано LED осветление.

В някои от моделите на Laika се използва специална Memory пяна – материал разработен от НАСА за космическото пространство.

Вносител за България на кемпери Laika е фирма Димбо ООД. Фирмата е представител на едни от най-добрите световни марки за кемпери, каравани и къмпинг аксесоари: Carado, Eriba Hymer, Adria и др.