Освен със спокойствието си шведите са известни и с доста високата си креативност, дори при автомобилите. Поднасяли са доста изненади по посока на дизайна на собствените си марки Volvo и Saab през годините, виждали сме и други интересни разработки на по-малки фирми от северното кралство, най-вече от Vizualtech, а сега имаме изненадващ и интересен дизайн на сухопътна яхта, поднесен ни от хората на Gray Design.

Tе показват виждането си, наречено Strand Craft Limousine Beach Cruiser, предназначено за експлоатация от най-луксозните хотели в света, които искат да предложат на клиентите си невиждано досега премиум обслужване. Колата е оптимизирана за максимална обзорност в облени със слънце райони, има отлична екипировка за превоз на пътниците си в комфорт и стил до близките плажове.

Линиите на стила, формата на покрива, хромираните елементи и дървени апликации напомнят ерата на автомобилния дизайн от 50-е години на миналия век. Естествено, интериорът и задвижването са на супер-съвременно ниво. Инструменталното табло е изпълнено с уреди, производство на Breitling, същите, използвани при автомобилите на Bentley, a в апликациите има акценти формирани от кристали на Swarovski, подчертаващи ексклузивитета на колата. Аудио-системата е също взета на заем от Bentley – премиалната Naim с мощност 1100 вата и 15 говорителя.

Задвижването е поверено на 6.0-литров, V-8 c мощност 400 к.с. и осигурява на колата максимална скорост от 225 км/ч. Въртящият момент се разпределя на четирите колела през задвижване сътворено от Haldex и осигурява максимално сцепление и динамика на асфалта и покрити донякъде с пясък пътища.