Анкара, Турция

Петсетова драма срещу домакините от Турция спечели българският национален отбор в първия ден на Европейското първенство по волейбол за кадети. След като волейболните умения на домакините често не достигаха срещу нашия отбор, те прибягваха до всякакви похвати, които да разконцетрират противника. Още в началото на мача, който бе следен с голям интерес от феновете в южната ни съседка и предаван пряко по месната телевизията, българският химн бе заглушен и объркан. По време на самата игра домакините си позволяваха често да използват звуковите уредби, за да нахъсват своите, което е забранено в официалния правилник. Прекъсвания на тока на няколко пъти оставиха залата на тъмно, а камерите на скаутите просто прекъснаха. Може би заради телевизионните права предаването по интернет също бе ограничено. В крайна сметка важното е, че българските момчета успяха да превъзмогнат първоначалната несигурност, причинена от атмосферата в залата, и спечелиха с 3:2.

По – неприятната новина за българите е контузията на перспективния Иван Иванов. Диагоналът стъпи на криво при приземяване след атака в третия гейм. За щастие се оказва, че контузията не е сериозна и се очаква Иванов да се завърне в игра още в груповата фаза на първенството. „Най-голямато качество на отбора ни е, че сме взаимозаменяеми. Това е благодарение на отличната подготовка на момчетата и отдадеността им по време на тренировките.”, заяви старши треньора Виктор Карагьозов и допълни, че Спас Байрев отлично е заместил контузения Иван Иванов, което ни кара да се чувстваме сигурни на този пост и в следващия мач.

Статистиката от мача България-Турция можете да изтеглите ТУК.

И докато България трудно спечели над домакините, другата ни южна съседка Гърция се наложи лесно над Полша с 3:0, а Сърбия и Германия огранизираха истински петсетов трилър, от който перспективните Сърби излезнаха победители.

Днес нашите излизат именно срещу Сърбия във втората си официална среща от Европейското първенство. „Очаквам труден, но интересен мач. Сега ние можем да дадем заявката си за финалите с добра игра и спокойствие след напрегнатия вчерашен сблъсък”, коментира Карагьозов. Резултите от всички срещи можете да следите на живо на

http://victoriavolley.eu/new/onlinescore2/Ftp_Score.htm