КИА Моторс стана Международен Златен Спонсор на предстоящото футболно първенство Copa America 2011. Договорът за споносртсво бе подписан днес, на официална церемония в Буенос Айрес, Аржентина, от г-н Thomas Oh, вицепрезидент и COO на КИА Моторс Корпорейшън и г-н Eugenio Figueredo, вицепрезидент на CONMEBOL.

‘За на нас е огромна чест да бъдем партньор на най-старото в света и най-голямо в Южна Америка футболно първеснтво,’ коментира г-н Oh. ‘Убедени сме, че подписването на споразумението с CONMEBOL е още една чудесна възможност за КИА Моторс да увеличи популярността си и затвърди имиджа си посредством най-гледания спорт в света – футбола.’

Г-н Figueredo заяви: ‘Искрено приветстваме един доверен партньор като КИА Моторс. Убеден съм, че общата ни страст към спорта ще резултира във вълнуващи емоции за футболните фенове по целия свят.’

Copa America 2011 стартира на 1 юли като победителите ще бъдат обявени на 24 юли. Десет национални отбори от цяла Южна Америка (Аржентина, Боливия, Бразилия, Чили, Колумбия, Еквадор, Парагвай, Перу, Уругвай и Венецуела) и 2 поканени отбори (тази година – Мексико и Япония) ще участват в първенството. Футболните срещи ще се проведат в градовете Аржентина в Буенос Айрес, Ла Плата, Кордоба, Мендоса, Санта Фе, Салта и Сан Хуан.

По време на Copa America 2011, КИА ще предостави автомобили от богатата си моделна гама на местния организационен комитет като се стреми към увеличаване популярността на бранда посредством разнообразни маркетингови дейности – позициониране на рекламни пана, излъчване на телевизионни клипове по време на мачовете и експониране на модели на стадионите.

В допълнение, КИА ще активира в световен мащаб промоционалните кампании ‘Champ into the Arena’ и ‘Lucky Drive to Copa America’, на които ентусиазирано откликнаха 37 000 футболни фенове от 14 различни страни по време на Световното първенство по футбол през 2010 и 42 специално поканени клиенти от 19 страни по време на Аустралиън Оупън тази година.

Спонсорирането на мащабни футболни събития е неделима част от маркетинговата стратегия на КИА за ‘глокализация’ – увеличаване популярността на бранда в световен мащаб чрез локални активности. След успешно партньорство с Европейската футболна купа 2008 и Световното първенство по футбол 2010, както и местно спонсорство на футболни отбори като Атлетико Мадрид и ФК Бордо, КИА се обвърза и с шампионата в Южна Америка – един обещаващ автомобилен пазар с годишни продажби от над 6 милиона превозни средства.

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 13-те си производствени бази в 8 страни КИА продава повече от 2,1 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 172 страни. Днес КИА има 44 000 служители и годишни приходи от 2,02 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.