Световният шампион по автомобилизъм – Формула 1, Себастиан Фетел се наслади на спортния дух на два модела на японската луксозна марка Infiniti в навечерието на старта за Голямата награда на Китай на специално изпитателно шофиране на тестово трасе в Шанхай. Пилотът на Red Bull, който в неделя триумира с победата в Малайзия, седна зад волана на 5-литров V8 Infiniti FX50, а след това се прехвърли в 3,7-литров V6 Infiniti G37, за да обиколи пистата и да покаже на удивените зрители истинските възмогности на двете луксозни коли.

След изпитанието Фетел посети Infiniti Center в Шанхай, където се срещна с почитатели и висши служители на Infiniti. След това 23-годишният пилот обиколи шоурума, за да разгледа пълната гама от модели на Infiniti.

„Днешното изпитателно шофиране на Infiniti беше много забавно. Останах впечатлен – те имат добро пътно поведение и са много мощни, което винаги е добра комбинация. Самият аз напоследък карам FX50 – това е страхотна кола и се радвам, че в Китай отварят още дилърства”, сподели Фетел.

От този сезон Infiniti е основен партньор на Red Bull Racing. Зад волана на печелившия болид RB7 сядат защитаващият титлата Фетел и Марк Уебър.

Източник: www.infinitibg.bg