Станчо Станев бе обявен за „Спортист на Варна” за месец март. Варненският ушу-боец се завърна в страната ни от шампионат по ушу в Хонконг. Той участва тази година в 6 дисциплини и спечели 6 медала, което е невероятен успех. Станчо Станев не присъства на днешната церемония, но наградата получи неговата дъщеря Анна Станева, която през следващата година ще представя страната ни на СП в Китай.

За отбор на месеца бе обявен варненският гимнастически спортен клуб „Интерком груп Черноморски юнак”. Те спечелиха купата на България при мъжете в Пловдив. Младежите на клуба са втори за Купата. Кадетките спечелиха златните медали, а жените останаха със сребърни отличия.

Джорджия Кадоглу грабна приза за най-добра състезателка на варненското спортно училище и наградата за №1 в анкетата на читателите на сайта „Спортист на Варна. Джорджия събра 43,22 % в анкетата.

 Джорджия  Кадоглу /плуване/ -на 17-я международен турнир по плуване в Лайпциг Джорджия спечели 7 златни медала от 7 възможни. Злато на: 50 и 100 м. бътерфлай, на 50 и 100 м.бруст, на 100 . гръб, на 100 м. св.стил и на 200 м. съчетано. За постижението си на 200 м.съчетано варненката грабна и „Златна купа“ за най-добър плувец. На ДП в Пловдив за юноши и девойки Джорджия спечели още 4 златни медала-на 100 и 200 м.бруст, 200 м.бътерфлай и 400 м. свободен стил.

На тържествената церемония по награждаването днес Василик Кадоглу също показа спечелените си отличия.

От варненския мото клуб „Крейзи фокс” шефът Николай Гочев по традиция отличи със спортен екип най-добрия състезател на спортното училище за месеца- Джорджия Кадоглу.

Наградите в анкетата за месец март връчи директорката на Радио Варна Елица Виденова.За първи път наградите се връчват в сградата на Радио Варна.