Полша и Гърция стоят на пътя ни към полуфиналите на Европейскто първенство в Турция. Гърците, които ни победиха на два пъти в контролни срещи преди първенството, изненадващо загубиха съкрушително от домакините с 0:3 вчера (бел. Ред. 18 април). Така ситуацията в нашата група стана изключително сложна и от следващите две срещи зависи дали лидерите от Сърбия ще останат все така стабилни и кой отбор ще се класира като втори сред равностойните тимове на България, Полша, Германия, Гърция, а и турците също запазват теоритични шансове за следващата фаза.

Днес е почивен ден за всички отбори. Старши треньорът Виктор Карагьозов реши да даде почивка на момчетата и ангажира времето им само с фитнес от 10.30 ч. сутринта. След това е предвидена активна почивка и разходка из забележителностите на турската столица. Организираният от тийм мениджъра на отбора ХристоДрамов тур включва посещение на Мавзолеят на Ататюрк в югозападната част на града и кулата „Атакуле“. На следващия ден преди решителния сблюсюк със силния отбор на Полша отборът на Виктор Карагьозов ще тренира в 8.00 ч.

Към щаба ни се присъедини и д-р Динко Захариев, който веднага направи обстоен преглед на контузения диагонал Иван Иванов. „Ще направя всичко възможно момчето да се върне в игра бързо и да помогне на отбора”, каза д-р Захариев.