На снимката : Димитър Добрев/ляво/ с шефа на европейската централа Цено Ценов

Олимпийският шампион по класическа борба от „Рим 60″ Димитър Добрев бе удостоен със златен медал – първа степен на Международната федерация по борба (ФИЛА) по случай 80-годишния си юбилей. Освен това именитият ни борец бе удостоен с медал за почетен треньор на ФИЛА за педагогически заслуги, който се дава едва за втори път в историята на ФИЛА, като носител на първото отличие е немският наставник Хайнц Остерман.
Добрев получи и медал за заслуги от Европейската федерация по борба (СЕЛА), като и трите почетни приза му бяха връчени от президента на СЕЛА и член на Бюрото на ФИЛА Цено Ценов.

От олимпийската ни централа юбилярят бе удостоен със златен медал на БОК, който му бе даден от председателя Стефка Костадинова.

На тържеството присъстваха още зам.-министърът на спорта Лазар Каменов, двукратният световен шампион по класическа борба Живко Вангелов, който е и член на Управителния съвет на тотализатора. Сред гостите бе и двукратният олимпийски шампион Боян Радев, генералният секретар на БФ Борба Валентин Савов и мн. др.

Освен от БФ Борба поздравителни адреси бяха поднесени от клуба на „Спортния деятел“ с председател Иван Славков.