Hyundai Motor Company – най-бързоразвиващият се голям автомобилостроител в света, представи премиум седана Azera и новите си брандови насоки за Китай на автосалона в Шанхай като част от стратегията на компанията за засилване на присъствието й на най-големия автомобилен пазар в света. Hyundai представи и бестселъра си в Китай – новия Elantra Yuedong.

На щанда на Hyundai бяха изложени и други модели, въплъщаващи премиум ценности като Sonata и Veloster, както и някои екологични модели като Sonata Hybrid, електромобила BlueOn и концепткара с конфигурация седан, завдижван от горивни клетки Blue2, демонстриращи невероятния стил и свръхмоделните технологии на Hyundai. Освен всичко останало тези коли изразяват и новите брандови насоки в развитието на компанията.

„Знаем, че днешните купувачи се променят. Затова и Hyundai трябва да се промени”, заяви Джери Шин, вицепредседател на Hyundai Motor. „Днешните купувачи вече не искат прекалено скъпи коли, натъпкани с ненужни технологии. Това е вчерашната представа за премиум. Затова ние създадохме ново определение за премиум – наричаме го Модерният премиум”.

Шин обяви и новия брандов слоган на Hyundai „Ново мислене. Нови възможности”, демонстрирайки с два примера как новото мислене поражда нови възможности.

„Според старото мислене само скъпите коли имат луксозни характеристики. Ново мислене роди нашата нова Azera. С елегантния си дизайнерски стил „флуидна скулптура” и множество луксозни характеристики, Azera изглежда много по-скъпа, отколкото е в действителност. Старото мислене казва, че купето трябва да има две врати. Новото мислене даде живот на съвсем новия ни Veloster. Със своите три врати Veloster има стила на купе и удобствата на седан”.

Петото поколение на Azera, която на някои пазари се предлага и като Grandeur, се появи в Корея в началото на тази година, но Hyundai избра Китай за първия чуждестранен пазар, на който да представи своя премиум седан.

Другата новост, представена в Шанхай беше бестселъра на китайския пазар Elantra Yuedong, която претърпя сериозни модификации както в стила, така и в динамичните характеристики.
Автомобилът, разработен специално за китайския пазар, отразява нуждите и предпочитанията на местните потребители. От появарата му в дистрибуторската мрежа през август 2008 до момента от този модел са продадени общо 620 000 броя.
Източник: www.hyundaibg.bg