Французинът Себастиан Ожие от Citroen одържа втора победа поред във WRC, спечелвайки рали Йордания. Той изпревари финландеца Яри-Мати Латвала от Ford със само две десети от секундата – най-малката разлика на финал на рали в цялата история на WRC! Предишната най-малка разлика беше по време на рали Нова Зеландия през 2007-а, когато Маркус Гронхолм изпревари Себастиан Льоб със само 0,3 сек!

Световният шампион Льоб финишира на трето място, а след аварията на Солберг, Мико Хирвонен се нареди на четвъртия ред във финалния протокол на състезанието, петото място остана за Метю Уилсън, който през целия втори ден на ралито водеше тежка борба с Кими Райконен и успя да изпревари световния шампион от Формула 1 2007-а, едва в предпоследния етап, където Кими спука гума.

Райкконен зае шесто място, което е и най-добрият му резултат тази година. Норвежецът Петер Солберг не стигна до финала.

По плановете на организаторите, стартът на ралито трябваше да е в четвъртък, 14 април, но заради закъснение на ферибота с колите на състезателите, организаторите отмениха специалните етапи през първия ден. Състезанието тръгна в петък и завърши по план в събота.

В индивидуалното класиране на световния шампионат едноличен лидер стана Себастиан Льоб.