MINI COUNTRYMAN отново развълнува града

Нетрадиционна комуникационна кампания провокира столичани в началото на пролетта. Паркинг само за MINI под „моста на влюбените” пред НДК изненадва и впечатлява забързаните минувачи и шофьорите хванати в капана на софийския трафик. Освен, че разнообразява градската среда и сивото ежедневие кампанията представя една различна гледна точка към света, типична за марката MINI.

Паркинг само за MINI e вторият етап на комуникационната кампания MINI COUNTRYMAN. Измъкни се! посветена на MINI COUNTRYMAN и включва guerilla marketing и out door. Тя има за цел да популяризира четвъртия модел най- щурото автомобилно семейство, след MINI Hatch, MINI Clubman, MINI Cabrio.

Едновременно шокиращо различен, но и адски познат, новият модел обожава града, но обича и уединението сред природата. MINI Countryman е интересно предложение както за дългогодишни фенове на марката, така и за нови целеви групи, на които предлага всичко по четири – за първи път MINI има четири врати, дължина над четири метра, място за четирима възрастни и възможност за задвижване на четирите колела.

Всичко това е опаковано в типичните за марката атрактивен външен вид, превъзходно качество, типичното „go cart” усещане при шофиране и почти безкрайни възможности за индивидуализиране.

Дизайнът на MINI Countryman е изцяло съобразен със специфичните черти на MINI, комбинирани с по-големи размери на каросерията, по-голям просвет и четири врати. Интериорът му е практичен, удобен и с неповторим дизайнерски стил. Леко повдигнатата позиция на седене гарантира удобен и лесен достъп до автомобила, оптимизира видимостта и подчертава мощния характер на този нов модел.

MINI Countryman е оборудван с уникалната MINI Centre Rail, която се простира от предната до задната част на автомобила и позволява интегриране на различни видове кутии за съхранение, поставки за чаши, външни аудио- устройства, мобилни телефони и др. според индивидуалните предпочитания и удобство на водача и пътниците.

MINI Countryman предлага избор от три бензинови и три дизелови двигателя, от новото поколение, разработени с целия производствен опит и технически потенциал на BMW Group и отговарящи на стандартите EU5. Мощността варира от 66 кВт/90 к.с. при MINI One D Countryman чак до 135 кВт/184 к.с. при MINI Cooper S Countryman. 1,6-литровият четирицилиндров бензинов двигател в най- мощния модел за първи път е оборудван не само с twin-scroll турбокомпресор и директно впръскване на горивото, но и с напълно променливо газоразпределение, което осигурява най-добрият баланс между мощност на двигателя и разход на гориво в своя клас.

От пролетта на 2011 г. МINI Coutryman се предлага и с новия по-мощен дизелов двигател MINI Cooper SD. Новият агрегат е с работен обем от два литра и мощност 105 кВт/143 к.с. Той осигурява още по-темпераментно разгръщане на мощността при забележително нисък разход на гориво. Характерна особеност на новия дизелов двигател е уверената, запазваща се до високи обороти тяга. Максималният въртящ момент от 305 Нм е на разположение между 1 750 и 2 700 об./мин. Благодарение на това освен ефективното съотношение между мощност и разход на гориво и изключително увереното за четирицилиндров двигател разгръщане на мощността MINI Cooper SD предлага и предпоставки за подчертано спортен стил на шофиране.

Източник: www.mini.bg