Buick разпространи първите официални подробности и снимки на новата си концептуална разработка Envision SUV, която отбелязва световната си премиера на салона в Шавхай. От компанията коментират, че футуристичният автомобил наследява ДНК на марката и го издига на ново ниво по отношение на дизайн. Според изявлението на Buick, голяма част от визията на бъдещите модели на марката ще бъдат вдъхновени от концептуалната разработка.

При разработката на Buick Envision SUV, основното желание на дизайнерите и инженерите е било оптималното комбиниране на измерения, като скорост, мощ, лека конструкция, елегантност и други. Това е постигнато чрез съчетаването на обемни и изтеглени линии, масивни 22-цолови джанти, нестандартни като визия и конструкция врати, и други.

Във вътрешността на Buick Envision SUV откриваме не по-малко футуристично дизайн решение, с асиметрично предно табло, Интернет модул за свързване на мобилни компютри и “умни” телефони, OLED чувствителен на допир екран, на който се подава разнородна информация (в това число и от трите камери, заместващи страничните огледала).

Buick Envision SUV идва с хибридна задвижваща система PHEV (двулитров SIDI турбоагрегат и двойка електромотори) на четирите колела, роботизирана осемстепенна предавателна кутия.