На автосалона в Шанхай представиха концептуалния модел Compact Sport Concept, създаден от специалисти на Nissan в сътрудничество с техни китайски колеги на базата на Micra в китайската дизайн-студия на Nissan. „Автомобилът е насочен към младите купувачи в развиващите се страни“ – отбелязват от Nissan.

Дължината на Compact Sport Concept е само 3,48 метра и колата се определя като „хот хечбек“ за страните с развиващи се пазари. В сравнение с Micra концепткарът е с 80 милиметра по-нисък, има много по-агресивен външен дизайн с мощна предна броня, големи колела и оригинално остъкляване на покрива.

В тапицерията на салона са използвани материали, подобни на този при маратонките, алуминий и светла пластмаса в съчетание с ярко-червени акценти на седалките и таблото.

Експерименталният модел е снабден с 1,6-литров, турбо мотор с мощност 190 к.с. и има типичният за марката безстепенен вариатор. Засега не се съобщават други технически подробности. Неизвестни са и перспективите за серийното му производство.