По време на международното изложение в Ню Йорк (22 април- 1 май) ще се състои световната премиера на версията 2012 година на Dodge Avenger R/T. Chrysler Group LLC обещава, че новата еволюция на модела ще предложи повече страст с оптимизирано окачване, 283 конски сили максимална мощност и нови спортни акценти по инструменталните прибори и екстериора.

Dodge Avenger R/T 2012 е оборудван с 3.6 литров V-образен, шестцилиндров задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 283 конски сили. Двигателят е комбиниран с шестстепенна автоматична предавателна кутия.

Ето тук:http://youtu.be/u1JKGAuU124

Стилни акценти по екстериора на Avenger R/T 2012 са решената в основния цвят на конструкцията нова лицева решетка, черна основа на предните светлини, множество емблеми и уникални за модификацията осемнадесетцолови алуминиеви джанти. В интериора на автомобила откриваме отопляуми предни спортни седалки, спортен волан тапициран с перфорирана кожа, аудиосистема Boston Acoustic с 30 гигабайта твърд диск и други.

В стандартното оборудване на Dodge Avenger R/T 2012 са включени предни и странични предпазни въздушни възглавници, електронна стабилизираща програма, система за контрол на сцеплението на гумите с пътя и други.