Българският национален отбор (кадети) освен, че постигна феноменален успех, класирайки се сред първите четири най-добри отбора на Европейското първенство в Турция 2011, но и директно получава право на участие на Световните финали в Аржентина през месец август тази година. Момчетата на Виктор Карагьозов завършиха първи в групата и оставиха на второ място връсниците си от Сърбия. Именно събрите ще стрещнем в полуфиналния мач в Анкара на 23 април от 20.00 ч. определи жребият късно снощи.Според дирижирания жребий в едната урна бяха поставени България и Русия с предварително определени от домакините кой с какъв начален час ще играе своя полуфинален мач, а в другата Сърбия и Франция. Така ще има повторение на дербитата от груповата фаза, тъй като България драматично загуби от Сърбия с 2:3 след обрат от 2:0, а Франция победи лидерът Русия, които нямаха загубен гейм, в странен мач в предпоследния ден на първенството.

Така отборът на Виктор Карагьозов ще търши реванш от Сърбия часове преди Великден. Добрата новина за българския отбор освен класирането бе и влизането в игра, макар и за кратко, на диагонала Иван Иванов, който страда от контузия на глезна, получена още в първия мач срещу домакините от Турция. Д-р Динко Захариев непрестанно работи с Иванов за по-бързото му възстановяване. За щастие, както заяви още след първия мач старши треньора Карагьозов, най-полезното в този отбор е, че във всички постове разполагаме с конкуриращи се играчи, които във всеки момент могат да се включат отлично в играта, както направи и Спас Байрев, заменил контузения Иванов.

Към българския национален отбор и щаба ще се присъедини и част от ръководството на Българска Федерация Волейбол, които очакваме да пристигнат по-късно днес (бел. ред. 22 април) и да подкрепят момчетата им в битката за медалите.

*Извесната песен „Не плачи за мен Аржентина” от мюзикала „Евита” 1978