На снимката: Георги Гочев 

І.  Троян

На връх Великден – неделя /24-ти април/ се проведе  кръг от Световно първенство за клас МХ3 – Open на пистата в Троян.  

В Клас МХ3, както се нарича “отворен” могат да участват състезатели от всяка възраст с мотоциклети без ограничение в кубатурата. 

За състезанието бяха заявили участие общо 80 състезатели, от които 32-ма се класираха за стартовата решетка, сред които и 5-ма българи. От стартиращите  мотори само 4 бяха 250 кубикови, останалите 450. Нашият Гого кара 250 кубиков КТМ. 

Георги  Гочев се представи отлично и  в двата манша като в първия се класира 20-ти , а във втория успя да се добере до 17-та позиция. Той взе 5 точки и в крайното класиране остана 20-ти /поради равен брой точки с друг състезател/. От българите Георги е втори след опитния Николай Куманов, който зае 12-то място със своя 450 куб. мотор. 

След  края на І-я манш пред караваната на Крейзи фокс се изви опашка от млади  фенове и фенки, които си взеха автограф от успешно представилия се състезател 

За Троян –  толкова… 

ІІ. Хунгароринг – 23,24 април 

На Европейското за писта и кръг от румънския шампионат, провело се на Хунгароринг /Унгария/ нашата състезателка Геновева Кънева се класира І-ва в клас 125 куб. и в клас 600 куб. жени. В сборния клас – мъже и жени 600 куб. пада лошо и чупи два глезена. Предстои операция и период на възстановяване. 

ІІІ. Супермото  – Плевен

На 30 април и 1 май /тази събота и неделя/ ще се проведе  Първия кръг от Европейско по супермото на писта Долна Митрополия – Плевен. Георги Гочев ще участва в клас SM250 с мотоциклет KTM 250. По този повод той е поканен от БФМ /Българска федерация по мотоциклетизъм/ на Националната пресконференция утре – 27 април в 11.00 ч. на стадион “Васил Левски”.

На снимката: Георги Гочев