СВЕТОВНА КУПА

ПО

АКРОБАТИЧЕН РОКЕНДРОЛ

ЗА КЛАСОВЕТЕ „ДЕЦА” И „ЮНОШИ” 

И

ЕВРОПЕЙСКА КУПА

ЗА КЛАС „В”

 

 

30.04.2011 г.

Зала „Конгресна”

Дворец на културата и спорта

гр. Варна

            Състезанието се организира от Клуб по акробатичен рокендрол ТИМ – Варна и е кръг от спортния календар на Световната рокендрол конфедерация (WRRC) и Българската федерация по акробатичен рокендрол (БФАРР). Състезанието ще се проведе в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта, като се очаква да присъстват над 2000 гости от България и чужбина. Състезание от такъв ранг се организира за първи път в България и за участие са записани 100 двойки от 11 държави.

    КАРР „ТИМ” ще се представи с три двойки:                   

 

Клас „В”:

  1. Петър Влаев – Женя Константинова – 30-и в ранглистата на Световната рокендрол конфедерация (СРРК);
  2. Росен Стойков – Антония Василева – 41-ви в ранглистата на СРРК от 62 двойки, взели участие през предходната календарна година;

 

Клас „Д”:

  1. Иван Маринов – Радина Паталова без точки към момента.

 

Участие ще вземат двойки от Австрия, Унгария, Чехия, Русия, Украйна,

Швейцария, Франция, Словения, Хърватска, Полша и България.

            Най-силна се очаква да е надпреварата в клас „Деца”, тъй като за участие са се записали най-добрите 10 двойки според ранглистата на СРРК. Най-добрите двойки в този клас са от  Словения, Русия и Унгария. Първи в ранглистата към момента са Matic ADAMIČ – Ula Ana LEBAN от Словения и ще участават в състезанието на 30.04.2011. Общо за участие са се записали 44 двойки в този клас.

В по-горния клас „Юноши” също се очаква надпреварата да е оспорвана – отсъстват само петите и осмите в ранглистата на СРРК. Ще участват и световните шампиони за 2010 г. в клас „Деца” Alen MIKIC – Ana SILAJ от Хърватска, които са преминали в по-горния клас по възраст. Най-добрите двойки в този клас са от Унгария, Хърватска, Русия и Франция, а първи в ранглистата са Dániel BÁNHIDI – Panna RÉVÉSZ от Унгария, които също ще вземат участие в турнира. Двойките в този клас ще бъдат 37.

В клас „В” двойките са най-малко – 18, но се очаква надпреварата също да е оспорвана, тъй като за участие са записани 4 от първите 10 в ранглистата, като от тях с доказано предимство е двойката от Русия Aleksandr LIGOSTOV – Alina LEVCHENKO, които делят първото място в ранглистата с друга руска двойка – Nikita SHURABURA – Dinara SYAYTBATTALOVA, които бяха записани за участие, но поради неизвестни за нас причини се отказаха.

България ще бъде представена от общо 17 двойки, разпределени както следва: 4 двойки в клас „В”, 6 двойки в клас „Юноши” и 7 двойки в клас „Деца”. Осем от българските двойки, които ще участват в турнира са от гр. Варна.

Съдиите, от които ще зависи класирането са от Австрия, Швейцария, Белгия, Италия, Германия, Унгария, Хърватска и България в лицето на Милко Кралски, настоящ президент на Българската федерация по акробатичен рокендрол.

Световната конфедерация по акробатичен рокендрол ще бъде представена от Peter Herrmann от Германия, който ще бъде Supervisor на турнира.

Формат на състезанието

 

Наименование:

 

Световна купа по акробатичен рокендрол

за класовете Д и Ю

и  

Европейска купа за клас В

 

 

 

Дата: 30.04.2011 г.

Място на провеждане: гр. Варна, Дворец на културата и спорта, зала „Конгресна”

Възрастови групи:  Деца, Юноши и „В” клас.

 

 

Записани състезателни двойки – 100 бр.

 

 

Очакван брой публика – 2000 – 3000 души.

 

 

Времетраене на състезанието: Предварителни – квалификационни кръгове, четвъртфинали, полуфинали и финали в трите класа

Начало: 11.00 ч.

Край: 22.00 ч.

 

 

 

 

Организатор: Клуб по акробатичен рокендрол ТИМ – Варна

Седалище: гр. Варна