На 30 април и 1 май ще се проведе 28-то издание на ОББ Държавното първенство по тенис за журналисти със съдействието     на        Български     спортен         тотализатор. БФТ   е партньор на атрактивното           състезание.
По традиция в състезанието взимат участие най-добрите журналисти от електронни и печатни медии. Шампионите ще получат правото да представят България на европейското и световно първенство за журналисти.

И тази година домакин на турнира ще бъде един от най-добрите тенис комплекси в страната – „Дема” в София. Както повелява традицията, в надпреварата ще вземат участие някои от най-добрите журналисти, практикуващи тенис. Сред тях са Елеонора Тарандова, Крум Савов, Йоана Андреева, Тодор Попов, Борис Календеров, Явор Геронтиев, Ирина Цонева, Десислава Кулелиева и много други. Очаква се да направи своя дебют и шефът на спортния отдел на БТВ Красимир Минев.

 Записването ще става на място на 30 април от 9.30 ч. След това ще започнат срещите. 

През миналата година Десислава Кулелиева от в. „24 часа“ спечели титлите на двойки и на сингъл. В много оспорван двубой тя победи със 7/4 в тайбрека Биляна Караманолева. Финалистките на сингъл триумфираха и на двойки, където се наложиха над Христина Балинска (БТВ) и Екатерина Генова.

Финалът при мъжете също беше много оспорван, но след сериозна битка Борислав Костурков стигна до успеха, побеждавайки с 9/7 Тодор Попов (Ринг ТВ).