От средата на 90-те години водещата българска марка бира Загорка подпомага тениса в страната, като създава и развива едно от най-значимите тенис събития – Zagorka Tennis Cup. В началото състезанието е под формата на сателитна верига. По-късно се променя на серия от четири „фючърс” турнири с награден фонд по 10 хил. долара, серия на ATP Challenger с награден фонд 85 хил. евро и Про-Ам формат с четири турнира с награден фонд по 5 хил лв. Раздаденият досега общ награден фонд в състезанията е в размер на над 450 хиляди долара.

През турнирите на Zagorka Tennis Cup са минали известни български тенисисти като Руслан Райнов, Милен Велев, Иво Трайков, Тодор Енев, Илия Кушев, Йордан Кънев, както и Григор Димитров. Престижното тенис състезание привлича и изявени международни тенисисти, като в него са участвали и няколко топ 100 тенисисти.  Трамплин за млади звезди в световния тенис, в него са участвали състезатели от 30 държави. Добър пример е участието на Никола Ескюде, на финалиста на Australian Open 2001 Арно Клеман, Федерико Жил и др. Последните двама са започнали спортната си кариера от Zagorka Tennis Cup. За юбилейната 10-а година на турнира компанията стартира национална инициатива в подкрепа на аматьорския тенис – Zagorka Challenge. В продължение на две години 4 хиляди любители играха в 35 клуба от 22 града в цялата страна. Най-добрите спечелиха посещения на Мастърс турнира в Шанхай. 

През 2009 г. Загорка проведе на кортовете на ТК „Левски – София” традиционния си турнир в обновена версия, като го направи част от ATP Challenger турнирите. Турнирът събра на игрището елитни български и международни играчи. Освен, че раздаде рекорден за България награден фонд, Загорка даде възможност на участниците да спечелят и ATP точки – 90 за победителя, 55 за второто място и по 33 за двамата полуфиналисти. Поставеният тогава под номер 96 в световната ранглиста чех Иво Минар спечели турнира, побеждавайки на финала Флориан Майер от Германия с 6:4, 6:3. Другите по-интересни имена, взели участие, са братът на Анди Мъри – Джейми, Пол Хенли от Австралия, белгийците Стив Дарси и Оливие Рокюс, и др.

През 2010 г. Zagorka Tennis Cup се проведе в нов Про-Ам формат (двойка професионалист и аматьор), който събра над 200 професионални състезатели и тенис любители. Те премериха сили в атрактивни за публиката двубои в четири последователни турнира в  ТК „Дема” в София, ТК „Локомотив” в Пловдив, ТК „Черно море-Елит” във Варна и ТК „Левски-София”. За финала на мастърс турнира в София и по повод юбилейното 15-то издание на Zagorka Tennis Cup, на 29 август пристигна световната тенис звезда Борис Бекер, който поднесе незабравим тенис спектакъл в демонстрационен мач за любителите на тениса в цяла България. В двойка с Маги Малеева Бекер се изправи първо срещу премиера на България Бойко Борисов и бившия играч за купа „Дейвис” Илия Кушев в демонстративен сет, а после срещу победителите в турнира за 2010 г. – професионалиста Тимохир Грозданов и аматьора Венцислав Иванов. Като награда за спечелването на турнира, двойката Грозданов-Иванов посети ATP мастърс турнира в Лондон в края на годината.

            Тази година традиционният тенис турнир на Загорка е в изцяло професионален формат: „фючърс” турнири за мъже на международната тенис федерация. Срещите ще се провеждат по единично и на двойки, като повечето състезатели са с позиции в ранглистата на ATP. Дългогодишният партньор на Загорка – Тенис клуб „Левски-София”, за поредна година организира веригата фючърси. Zagorka Tennis Cup се състои от три турнира, които ще се проведат в ТК „Черно море-Елит” във Варна (30.04 – 08.05.2011 г.), ТК „Локомотив” в Пловдив (07.05 – 15.05.2011 г.) и ТК “Левски–София” (14.05 – 22.05.2011 г.). Спортното събитие се организира с подкрепата на Столична община, както и Община „Варна” и Община „Пловдив”. Наградният фонд за всеки турнир е 10 000 хил. долара.