На снимката: Стефан Цветков/ляво/ и официалните лица

Лидерът в производството на минерална вода – „Девин”, ще бъде генерален спонсор на БФТ и през настоящата година. Това стана ясно на специална пресконференция днес, на която президентът на БФТ Стефан Цветков и изпълнителните директори на “Девин” – Цветан Лъжански и Валентин Игнатов, подписаха новия договор.

 Така за трета поредна година фирма “Девин” ще бъде генерален спонсор на тениса в България и отговорно ще се ангажира с развитието на този спорт. “Благодаря на „Девин”, че вече трета година застава зад българския тенис и продължава да ни подкрепя и в тази важна за нас година, в която се открива Българският национален тенис център. Надявам се с тяхна помощ успехите ни да стават все повече и да посрещаме новите предизвикателства. Нашият спортен календар е много голям, но вярвам, че с подкрепата на “Девин” ще можем да го развиваме и разширяваме още повече”, каза Стефан Цветков.

  „За нас е важно да подкрепяме тениса в България, защото виждаме, че има потенциал в бъдещите състезатели. Искаме и все повече деца да се докоснат до тази красива игра и да получат добри умения, както и да развиват полезни спортни навици”, посочи Цветан Лъжански. “Много сме радостни, че за трета поредна година ще работим с БФТ, защото оценяваме развитието на федерацията и виждаме, че работата й непрекъснато се подобрява. За нас е ясно, че един професионален тенис състезател се изгражда с години, затова и ангажиментът ни с БФТ е дългосрочен”, допълни изпълнителният директор на “Девин” АД.

На пресконференцията бяха представени най-важните дати на турнирите от съвместния спортен календар, който включва девет турнира “Девин” Детски тенис, държавни лични първенства 12-18 г. “Девин Къп” и тенис турнир “Девин Мастърс”.

През 2011 г. продължават серията турнири “Девин” Детски тенис, които са част от програмата на БФТ за детски тенис, част от програмата Play&Stay на ITF (Международна тенис федерация) и е насочена изцяло към най-малките почитатели на тениса. Целта на състезанията е децата да се запознаят още от най-ранна възраст с играта на корта, да научат първите си удари в тениса със специални ракети и меки топки. Това дава възможност най-малките да изградят полезни навици и да бъдат насърчавани към активен и здравословен начин на живот чрез спорт.

Начало на заниманията от календара на “Девин” Детски тенис за тази година ще бъде дадено на 7 май от 10 часа в София, в Българския национален тенис център в Борисовата градина до зала “София”, където всички родители ще могат свободно да доведат децата си за първи уроци по тенис. Ще бъдат проведени общо 9 турнира в най-големите градове от страната.

Миналата година , участие в тази програма взеха над 800 деца на възраст до 10 години.

Календар “Девин” Детски тенис

 

София – БНТЦ – 07-08 май

Сливен – “Спорт Палас” – 28 май

Добрич – ТК „Изида“ – 4-5 юни

Русе – ТК „Русе“ – 16-17 юли

Перник – ТК „Фиес“- 13-14 август

Варна – ТК „Велто“ – 03-04 септември

Плевен – ТК „Плевен 90” – 17 септември

Стара Загора – ТК „Августа Траяна“ – 10-11 септември

Плевен – ТК „Плевен 90” – 17 септември

София – БНТЦ – октомври

Държавните лични първенства по тенис за юноши и девойки “Девин Къп”, ще съберат през предстоящия сезон над 250 млади тенисисти в оспорвана надпревара. Тенис талантите на България ще се състезават в четири възрастови групи от 12 до 18 години.

                                                                       Календар:

Държавно лично първенство до 18г. “Девин Къп” – 29 май – 5 юни

Държавно лично първенство до 16г. “Девин Къп” – 5 -12 юни

Държавно лично първенство до 14г. “Девин Къп” – 12-19 юни

Държавно лично първенство до 12г. “Девин Къп” – 26 юни – 3 юли

Като резултат от доброто партньорство межди „Девин” АД и БФТ, през 2010 г. беше проведен турнирът “Девин Мастърс”, в което взеха участие най-добрите състезатели на възраст между 12 и 18 години. Победителите предстои да участват тази година в турнир по техен избор извън страната, като „Девин” АД поеме всички разноски по пътуването.