Българи ще играят на финалите при двойките в международните турнири по тенис „Изида къп“ за състезатели до 12 години, които са от календара на Тенис Европа в България.
6 български тандема се класираха за четвъртфиналите при момчетата, като в другите две двойки наши ракети си партнират със състезатели от Германия и Беларус. В горната част на схемата Михаил Барадинофф и Златан Палазов ще излязат в сряда срещу Симон-Антъни Иванов/Алекс Витков. Другият мач е между Златомир Иванов/Борис Попов и Станислав Митров/Павел Павлов. Място във втория кръг намериха и Калин Костадинов (Бълг.)/Лассе Тийлбуергер (Герм.), които ще срещнат Георги Адамович (Беларус) и Стефан Теркеджиев. Последният мач е Калоян Димитров/Десислав Георгиев – Денислав Калчев/Галин Русев.
При момичетата единствено две двойки от Русия не позволяват хегемонията на българките да бъде тотална. В интересен мач Росина Куртева и Стефани Величкова елиминираха на осминафиналите Сабина Дадачиу от Румъния и Тугче Вейш от Турция с 6-4 3-6 10-6. Победителките ще срещнат Михаела Кафтанова и Алина Каражова. В същата половина на схемата Габриела Каратанчева и Ралица Кръстева ще играят с Мария Галий и София Голубовская от Русия. В горната част на схемата е сестрата на София – Полина, която заедно с Валерия Юшченко трудно отстраниха на осминафиналите Стефани Арсова и Ивон Михалева с 6-4 6-2. Във втория кръг ще излязат на корта срещу Гергана Топалова/Зиновия Ванева. В друг четвъртфинал един срещу друг излизат Ивелина Атанасова/Дебора Неделчева – Кристина Капитанова/Вилияна Вичева. Главният съдия на турнира Ивайло Цветков е насрочил срещите от двата турнира да започнат на 4 май, не преди 14.30 часа, като преди това ще има мачове от сингъла при момичетата и момчетата.
В същото време се разбра, че в утешителния турнир при момичетата, които са отпаднали в първия кръг, Росина Куртева ще спори на полуфиналите срещу победителката от мача Ивелина Атанасова – Тугче Вейш. Вероника Георгиева излиза за място на финала срещу победителката от двубоя София Голубовска – Кристина Капитанова.