На снимката: Драгомир Драганов

ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛНИЯТ ТУРНИР ЗА АМАТЬОРСКИ ФУТБОЛ – АРИАНА АМАТЬОРСКА ЛИГА

За втора поредна година най-добрият непрофесионален отбор  ще се изправи пред
Шампиона по футбол на България за 2010/2011 г.

За втора поредна година Ариана стартира своя национален аматьорски футболен турнир в партньорство с БФС – Ариана Аматьорска Лига. Най-продаваната бира от 2009 г. у нас отново ще даде уникалния шанс на един непрофесионален отбор да срещне футболния шампион на България за сезон 2010/2011.

След огромния интерес към турнира през изминалата година, очакванията за едно незабравимо лято, изпълнено с футболни емоции, са напълно оправдани и през тази. Надпреварата ще обхване общо 9 града в страната в периода май – септември, а хиляди отбори и амбицирани за победа състезатели ще атакуват призовите места. Ариана Аматьорска Лига ще се проведе на базата на директни елиминации, които ще определят регионалните победители в турнира. Само един от тези отбори ще се поздрави с крайния успех и ще срещне Шампиона на България по футбол в зрелищен сблъсък на големия финал на националния турнир през месец септември във Варна. Мачовете, които ще определят финалиста сред непрофесионалистите, както и срещата му с шампиона на страната ще се състоят на футболно съоръжение, изградено специално за целта на турнира в центъра на града – новият мобилен стадион на Ариана.

Още с първото си издание, турнирът за аматьори на Ариана предизвика огромен интерес към спортната инициатива. Нестандартната награда се оказа истинско предизвикателство за всички любители на футболната игра и повече от 11 000 бяха записалите се за участие. През този сезон Ариана си поставя за цел да направи турнира още по-достъпен за всички желаещи. Ето защо форматът на турнира е променен. Той ще се проведе на 2 етапа – квалификации тип директни елиминации (участват всички регистрирани) и групови фази (24 отбора, класирани от първия етап). Обновеният сайт на Ариана (www.football.ariana.bg) ще предоставя постоянно актуална информация за развитието на турнира.

Успоредно с провеждането на Ариана Аматьорска Лига, през 2011 година любимата бира ще предостави възможността на един аматьор, участник в турнира, да стане част от професионалистите. През септември месец Ариана Аматьорска Лига ще излъчи 1 футболен талант, който ще отиде на проби в лагера на Шампиона на България по футбол.