На снимката: Тихомир Грозданов

Тото Грозданов и Валентин Димов са двамата български представители, които продължават напред в борбата за уастие във финала на първия турнир от веригата Zagorka Tennis Cup. В българския двубой от днешния ден на надпреварата победител излезе Грозданов, който надви Димитър Кузманов (6:2 6:1). Валентин Димов се изправи на корта срещу македонеца Томислав Йотовски, като надделя в оспорван двубой с 7:5 5:7 6:0. Участието си във фючърса прекратяват още Серафим Грозев и Тодор Енев. Грозев отстъпи пред македонеца Предраг Русевски (5:7 1:6), а Енев отпадна след загуба от австриеца Микаел Линцер (6:3 6:3)

След проливните дъждове, които се изляха във Варна през нощта, времето в началото на деня беше благосклонно към тенисистите. Играчите трябваше да изчакат обработката на кортовете, за да започнат своите мачове. Това предизивка известно забавяне в графика на мачовете, а срещите по двойки, планирани традиционно за следобед, бахя отложени за по-късен час. Вторият ден от основната схема донесе поредна победа и за квалификанта Джибрил Диара, който се наложи над своя съперник от Румъния Роберт Коман (6:3 3:6 7:5). Полякът Гжегож Панфил отстрани Жерон Бернар от Холандия (6:7(5) 6:1 6:3). Останалите мачове по програмата се играят в момента. Пълна информация за развитието на състезанията, резултати в реално време, снимки и програма на срещите в следващите дни можете да намерите на страницата www.tennis.zagorka.bg .

**      

На снимката: Тодор Енев                                                                                                         

За „Загорка” АД                                                                                   

„Загорка” АД е наследник на стари пивоварни традиции с над 100-годишна история. Компанията притежава балансирано портфолио от печеливши търговски марки във всички ценови сегменти: „Загорка”, „Ариана”, „Столично” и корпоративните Heineken, Amstel, Starobrno и Kaiser. „Загорка” АД изнася в различни страни, като продукти на марката се продават в САЩ, Гърция, Великобритания, Испания и Португалия. От 1994 до 2007 компанията инвестира над 90 млн. евро. в обновяване на производството, което я прави най-модерната пивоварна в България.

На снимката: Вальо Димов