Многофункционалният Nissan NV200 спечели битката в надпреварата TAXI OF TOMORROW, организирана от комисията за таксита и лимузини на Ню Йорк (Taxi and Limousine Commission) през далечната 2007 година. Другите две кандидатури бяха Ford Transit Connect, и проектът V1 на турския производител Karsan Otomotiv.

Победителят беше обявен днес на специален брифинг, на който присъстваха кметът на Ню Йорк- Майкъл Блумбърг, и Карлос Таварес- председател на американското подразделение на Nissan.

Основните изисквания от страна на нюйоркската комисия бяха предложенията да са икономични и да разполагат със специална система/рампа за подпомагане на качването и слизането от превозното средство на хора в инвалидни колички. Автомобилите ще се сглобяват в Мексико, като крайната цена на модифицираният Nissan NV200 ще бъде около 29 000 долара. От компанията планират да пуснат в употреба и няколко специални версии на таксито, които ще бъдат с електрическо задвижване.

Такси версиите на Nissan NV200 ще бъдат оборудвани с двулитров, четирицилиндров високотехнологичен задвижващ агрегат, ще предложат комфортен превоз за петима пътници (+багаж), специален клаксон, комбиниран със светлинна индикация, за намаляване на звуковото “замърсяване” в града, панорамен стъклен панел на тавана, лесни за манипулация плъзгащи се врати, вторични климатична и осветителна инсталация за пътническото отделение, захранване за зареждане на мобилни телефони, регулируема в шест направления седалка на водача, навигационна система и други.

В стандартната екипировка на таксито, представителите на което ще започнат да оперират в Ню Йорк от 2013 година, са включени предпазни въздушни възглавници, система за контрол на сцеплението на гумите с пътя, стабилизираща програма и други