И през тази година БФТ с подкрепата на генералния си спонсор “Девин” продължава програмата за развитието на детския тенис у нас. По време на сезона на открито в страната ще се проведат общо девет лагер-семинара по програмата “Девин Детски тенис”, които безплатно ще обучават деца на възраст 5-10 г. Първият от тях ще бъде на 7 и 8 май на кортовете на Българския национален тенис център в Борисовата градина до зала “София”.

“Девин Детски тенис” е част от програмата на БФТ за детски тенис и е насочена изцяло към най-малките почитатели на тениса. Целта на състезанията е децата да се запознаят още от най-ранна възраст с играта на корта, да научат първите си удари в тениса със специални ракети и меки топки. Това дава възможност най-малките да изградят полезни навици и да бъдат насърчавани към активен и здравословен начин на живот чрез спорт.
Стартът на програмата БФТ детски тенис беше даден през април 2009 г., като регионалните турнири и първенства до 10 години се провеждаха на стандартен корт с т.нар. „зелени“ топки, които федерацията осигури за отделните състезания. През миналата година в партньорство с “Девин” участие в тази програма взеха над 800 деца на възраст до 10 години.

Календар “Девин Детски тенис”
София – БНТЦ – 07-08 май
Сливен – “Спорт Палас” – 28 май
Добрич – ТК „Изида“ – 4-5 юни
Русе – ТК „Русе“ – 16-17 юли
Перник – ТК „Фиес“- 13-14 август
Варна – ТК „Велто“ – 03-04 септември
Стара Загора – ТК „Августа Траяна“ – 10-11 септември
Плевен – ТК „Плевен 90” – 17 септември
София – БНТЦ – октомври