Изцяло новият Saab 9-5 SportCombi отбеляза световната си премиера по време на тазгодишното международно изложение в Женева през март и до пазарното му лансиране остават само няколко месеца. За да се гарантира сигурното опериране с един от най- важните и най- често използвани елементи на комбито- вратата на багажното отделение, Saab подлага конструкцията на сериозни тестове за издръжливост.

Изпитанието, което можете да видите във видеото продължава 3 седмици, като броят на изпълнените цикли (отваряне/затваряне) е 40 000. От Saab коментират, че ако всеки ден, в продължение на 27.4 години, извършвате процедурата два пъти на ден, то ще достигнете едва половината от броя на тестовите цикли, които се считат от компанията за необходимо ниво.

От Saab споделят, че новото комби заимства част от основните дизайн черти на седана, но като огромен “+”, автомобилът получава гъвкаво товарно пространство с модулен под и конфигуратор, а самата врата на багажника може да бъде поръчана във версия с автоматично управление с функция за регулиране на разтвора. При сгъването на облегалките на седалките, дължината на товарното отделение достига почти два метра (1962 мм), а полезният обем е 1600 литра (527 литра при стандартна конфигурация на седалките).

Saab 9-5 SportCombi ще се предлага с познатата от седана гама задвижващи агрегати, както и със системата за задвижване на четирите колела XWD. В екипировката на автомобила ще могат да бъдат включени също така и адаптино окачване, адаптивен круз контрол, Bi-Xenon Smart Beam осветителна система, безключов достъп до интериора и стартиране на двигателя с бутон, тризонална климатична инсталация, прожекционен дисплей Pilot Head-up Display и други.

Ето:http://youtu.be/BcbBpNbziaU