В Добрич се проведе голям двойков бридж турнир организиран от „Добруджански хляб“АД и посветен на светлия български празник Гергьов ден. На турнира бяха поканени всички от гр.Добрич, съпричастни на спортния бридж/като почти всички уважиха поканата/  и гости от София и Варна-звезди на българския бридж.Сред тях бяха Диян Данаилов-бронзов медалист с отбора на страната ни на последното световно отборно първенство,Стефан Скорчев-вице европейски шампион за младежи,Илко Попов и Антон Андонов-многократни шампиони и призьори от държавни първенства и др.

   В състезанието участваха 24 двойки.Най силно игра „звездната“двойка Илко Попов и Антон Андонов/Варна/ които спечелиха първото място,следвани от добричките двойки Тодор Георгиев-Атанас Цонев,Паскал Паскалев-Неделчо Кирчев и др.

  От организаторите -„Добруджански хляб“АД-за призьорите имаше парични и предметни награди,а за всички участници-подаръци.

  След завършване на състезателната част всички участници бяха поканени в банкетната зала на ресторант „България“, където с удоволствие се насладиха на изкусно приготвеното агнешко печено и на руйното вино предоставено от организаторите.

По време на вечерята ,събрала за пръв път от години наред всички бивши и настоящи състезатели и радетели на бриджа в Добрич бяха връчени и специални награди на доаена и един от основателите на бриджа в станата ни-Тодор Маринов и на най-младия участник-15 годишния Марк Антонов/Варна/,който е юношески национален състезател и зае престижното 6 място в крайното каласиране.Отправени бяха пожелания за обединяване на усилията на добричките бриджьори за постигане на още повече състезателни успехи,както и за приобщавене на младите хора-ученици и студенти-към бридж движението в България,което събитие независимо от положените големи усилия на национално ниво се случва все по рядко.

  Накрая всички изказаха своята искренна благодарност към организаторите за прекрасното състезание и прекрасната среща, а самите организатори обещаха тя да стане традиционна всяка година по Гергьов ден.