Аксел Мишон и Тихомир Грозданов

Тото Грозданов отстъпи пред съперника си с 7:6(5) 6:3 6:1

Тихомир Грозданов отсъпи пред французина Аксел Мишон на финала на фючърса Zagorka Tennis Cup във Варна. Поставеният под No.4 Мишон надви Грозданов в оспорван двубой с резултат 7:6(5) 6:3 6:1. Финалният мач протече оспорвано, като в първия сет Грозданов поведе с 3:1 гейма, а след пробив на французина двамата си разменяха превъзходството във всеки следващ гейм. В крайна сметка двубоят за надмощие в първия сет се реши с тайбрек, в който Тото се наложи с резултат 7:6(5). Втората част протече напрегнато, като в началото Тото поведе с 3:2, а Мишон проби и затвори до 6:3.  В третия сет французинът демонстрира превъзходство и спечели категорично с 6:1 гейма. 

Директорът на турнира във Варна г-н Огнян Илиев лично присъства на финала и награди финалистите: «За мен е чест да поздравя и наградя с титлата финалистите в  турнира и се гордея с това, че български тенисист достигна до този висок успех – финал в турнир на  високо професионално ниво. Благодаря на «Загорка», че за поредна година подкрепя българския тенис, като дава възможност на нашите тенисисти да се състезават с професионалисти от цял свят. Пожелавам на всички наши състезатели  добро представяне и бъдещи успехи,  с които да прославят българския тенис по света,» – каза г-н Илиев по време на церемонията по награждаването.

Алекс Мишон

Веригата „фючърс” турнири за мъже Zagorka Tennis Cup 2011 продължава с турнири в Пловдив и София. Състезанието в Пловдив вече започна с квалификации за основа схема, а стартът на квалификациите в София ще бъде даден на 14 май. Всеки турнир е с награден фонд $10 000 съгласно разпоредбите на международната тенис федерация. Победителят получава $ 1300 и 18 ATP точки, завършилият на второ място – $ 900 и 10 ATP точки, а класиралият се на трето място – $ 480 и 6 ATP точки.

Пълна информация за развитието на състезанията, резултати в реално време и снимки можете да намерите на страницата www.tennis.zagorka.bg .