Mercedes-Benz обяви, че световната премиера на SLS AMG Roadster ще се състои по време на международното изложение във Франкфурт, което ще се проведе в средата на септември тази година.

След почти три години развойна дейност, новият Mercedes-Benz SLS AMG Roadster изглежда абсолютно готов, за което съдим и от официално разпространените от компанията производител снимки, направени по време на тестовите изпитания на кабриолета.

Основният акценти при SLS AMG Roadster попада върху сгъваемият му мек таван. Отстраняването на конструкционното решение на твърдия е наложили сериозни промени, но от Mercedes-Benz обявяват, че новото им предложение ще предложи не по-малко впечатляващи изживявания на своите бъдещи собственици от тези, на които се радвата притежателите на версията купе на суперспортната бегачка.

Сгъваемият таван на Mercedes-Benz SLS AMG Roadster обещава сигурна работа благодарение на изключително сериозните тестове, на които е бил подложен той, а и самият автомобил като цяло. Изпитателният керван на компанията е направил околосветска обиколка, проверявайки техниката в почти всички атмосферни условия, които може да предложи нашата планета. Покривът е в състояние да гарантира минимум 20 000 цикъла на затваряне в стационарно положение на автомобила, и около 2500 в движение.

Оперирането с трипластовият таван е възможно дори при скорост на движение от 50 км/ч, като самата процедура от отварянето/затварянето отнема 11 секунди.