След пет поколения, редица престижни международни отличия и над 2.2 милиона продадени екземпляра от 1981 година, Fiat обяви, че през този месец започва пазарното лансиране на новото Ducato.

Новото Ducato на Fiat запазва характерните и силни черти на предшественика си, като ги акцентира с помощта на обогатена гама задвижващи агрегати. Многофункционалният превозвач идва с четири нови MultiJet турбодизелови двигателя, максималните мощности на които варират от 115 до 177 конски сили, и които ще могат да бъдат комбинирани с пет и шестстепенни предавателни кутии. Нововъведенията са в състояние да гарантират впечатляващи горивни показатели, започващи от 6.4 литра на 100 километра.

Не всичко при новото Ducato обаче е свързано с двигателите. Дизайнерите на Fiat са се погрижили и предлагат три нови интериорни решения, които могат да бъдат персонализирани с редица стилни и луксозни подобрения.

Тук е: http://youtu.be/aYBi0FZvGvc

Безопасността на движението пък е повишена чрез лансирането на иновативната система за контрол на сцеплението на гумите с пътя Traction+, която е от особена помощ при движение върху сериозно нарушена пътна настилка или липса на такава. В екипировката на новото Ducato са включена за първи път и телематични системи- от Blue&Me Nav до иновативната eco:Drive Fiat Professional.

От Fiat коментират, че в зависимост от предпочитанията си, клиентите ще могат да избират между около 2000 основни модификации на новото Ducato, които се постигат чрез комбинирането на различни шасита, двигатели, механизации, конструкции и други. Само при вановете са налични осем различни версии, при които полезните обеми варират от 8 до 17 куб.м.