След като показа специалната си версия 500 by Gucci по време на седмицата на модата в Милано и на международното изложение в Женева през тази година, Fiat запозна и френската аудитория с впечатляващият си мъник. През миналата седмица, на собствена територия в MotorVillage Rond-Point des Champs Elysees, италианската компания представи 500 by Gucci пред VIP личности, клиенти и представители на медиите.

В началото на тази година, двете италиански легенди- Fiat и Gucci, обявиха, че по случай 150-та годишнина от обединението на Италия, са разработили специална серия на възродената класика 500- 500 by Gucci, която се предлага на цена от 17 000 евро.

500 by Gucci идва в стилен черно- бял контраст, уникални надлъжна странична лента, перлено цветово решение и шестнадесетцолови джанти, както и специално боядисани спирачни апарати. Сериозни стилистични корекции откриваме и в интериора на новата специална серия 500 by Gucci, която в момента все още е достъпна за закупуване само през Интернет (до 30 юни).