Данчо Лазаров

Президентът на Българска федерация волейбол инж. Данчо Лазаров се срещна с премиера на Република България Бойко Борисов днес. Двамата коментираха гласуваното доверие на нашата страна да органиира олимпийската квалификация идната година, както и откриването на новата многофункционална зала на „4-и километър”.

“Преди две години във Варна ме заведоха на един волейболен мач България – Куба и тогава казах, че докато не направя зала на момчетата, повече няма да седна в ложата на волейбол. Ето, сега на 30 юли, с голямо удоволствие с Дянков и останалите колеги ще отидем, за да наблюдаваме супер волейбол между България – Сърбия. Официална покана да присъства на двубоя съм отправил и към премиера на Сърбия Мирко Цветкович“, заяви Борисов.

“Много ни атакуваха и за тази зала, и за магистралите, но виждате едно по едно като стават нещата, в света хората, за разлика от България, отчитат, че когато инвестираш в спорт, в здраве, се оценява и ни се дават големи състезания. Дори в момента националните ни отбор се готвят в тренировъчната зала на новата спортна зала, която е по-голяма от зала “Универсиада“. За цели поколения спортисти да играеш пред 18 000 – 20 000 души във волейбола, баскетбола и други спортове, които ще бъдат там, съм убеден, че тези момчета, момичета, мъже и жени, ще оценят, че ние сме си свършили работата и ще побеждават!”, допълни още премиерът.

Президентът на сръбската волейболна федерация Александър Боричич потвърди съгласието за гостуването на техния отбор в България с лично писмо до инж. Данчо Лазаров само преди 2 дни. „Ние приемаме с голямо удоволствие поканата, изпратена до мъжкия ни национален отбор да играе във вашата новопостроена спортна зала в София, най-голямото спортно съоръжение в България, по случай нейното официално откриване. За нашата федерация ще бъде чест да вземе участие в такова превъзходно събитие. Ние искрено се надяваме, че сътрудничеството между нашите две федерации и техните членове ще бъде успешно, както и традиционното ни приятелство между нас ще продължи и в бъдеще”, се казва в писмото подписано от Боричич.

“Ще поканим волейболистите да дойдат да се подготвят при нас. Това се отнася и за състезателите им по спортна стрелба, и от други спортове. Това ще е вид помощ от страна на държавата към нашите японски приятели, изпаднали в такова бедствие“, обяви още премиерът. В заключение той помоли инж. Данчо Лазаров да направи всичко възможно, нашата страна да спечели домакинството на финалите в Световна лига през 2012 година. Както е вече известно, БФВ официално поиска домакинството, като за целта подготви и изпрати всички необходими документи.